h

Verkiezingsnieuws

Al het nieuws over de verkiezingen voor Provinciale Staten op 20 maart 2019.

Rozenburgse Courant de Schakel: SP begint meldpunt bereikbaarheid

Pal naast elkaar in de Schakel Rozenburg: het nieuws over ons meldpunt bereikbaaheid en - maar weer eens - het uitvallen van de veerdienst Maassluis-Rozenburg.

Lees verder

Veerpont terug naar provincie, rol Blue Amigo uitgespeeld

In het AD (Maassluis) van 7 februari legt SP-fractievoozitter Lies van Aelst uit waarom de Provincie de veerdienst Maassluis-Rozenburg zelf moet gaan uitvoeren.

Lees verder
6 februari 2023

veerdienst Maassluis-Rozenburg moet nu terug in publieke handen

De Provincie Zuid-Holland moet nu de knoop doorhakken en de uitvoering van de veerdienst Maassluis-Rozenburg in eigen handen nemen. Dat is de reactie van de SP-Statenfractie op het bericht in het AD van 3 februari dat vervoerder AquaSwets geen geld heeft voor de reparatie van de autoveerponten. “Dit bedrijf is uitgespeeld, maar eigenlijk is ook vooral dit systeem met aanbesteden failliet’, aldus SP-fractievoorzitter Lies van Aelst.

Lees verder
26 januari 2023

Verkiezingsprogramma SP: Publieke diensten in publieke handen

De leden hebben gesproken, de aangenomen wijzigingsvoorstellen zijn verwerkt. Met genoegen en trots presenteren wij ons programma voor de Statenverkiezingen van 15 maart: "Publieke diensten in publieke handen".

Lees verder
26 januari 2023

SP Voorne aan Zee opent meldpunt bereikbaarheid

De SP Voorne aan Zee is een meldpunt gestart om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen over de problemen met de bereikbaarheid van Voorne aan Zee, bijvoorbeeld de pont Maassluis-Rozenburg, de Calandbrug en de N57. Afgelopen zaterdag ging de SP hiervoor langs de deuren in Brielle. Dit was meteen ook het startschot voor de nieuwe SP afdeling in Voorne aan Zee.

Lees verder
24 januari 2023

SP: tijd voor sluiting Rotterdam Airport

Foto: SP

Na vele boze en moegestreden inwoners over de overlast van Rotterdam Airport, vergaderde een commissie in Zuid-Holland over de luchthaven. In haar bijdrage aan het debat was SP-fractievoorzitter Lies van Aelst duidelijk: het is tijd om Zestienhoven te sluiten en de vrijkomende grond eindelijk op een nuttige manier te gaan gebruiken.

Lees verder
18 januari 2023

De provincie als projectontwikkelaar: “bouw zelf woningen”, zeggen deze partijen

Op initiatief van de SP, PvdA, GL en het CDA staat vandaag het debat gepland over ‘zelf bouwen’. In aanloop naar de verkiezingen vinden de lijsttrekkers van de partijen dat de woningbouw sneller kan en willen dat de provincie zelf woningen bouwt. Met het debat vindt er voor het eerst een verkenning plaats door de provincie of de overheid zelf huizen moet bouwen.  

Lees verder
20 december 2022

Onze top 10!

Tijdens de regioconferenties van 10 december stelden de afgevaardigden van de Zuid-Hollandse afdelingen het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vast voor de Statenverkiezingen van 15 maart. Op de foto onze top 10, afkomstig uit alle hoeken van de Provincie.

Lees verder
19 december 2022

Kieskompas: onze antwoorden op de stellingen

Zoals altijd het geval is bij de verkiezingen komen er ook nu weer diverse stemhulpen voorbij. Lees hier de antwoorden van de SP op de stellingen van Kieskompas. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier