h

Nieuws van de afdeling

8 december 2022

Wederom vragen SP over pont Rozenburg-Maassluis

Foto: SP

De veerdienst Rozenburg-Maassluis blijft de gemoederen danig bezighouden. Protestbeweging ‘Rozenburg in Actie’ schreef in november een brandbrief aan de gemeentebesturen van Rotterdam en Maassluis, die in de gemeenteraden daar is besproken, zo blijkt uit een artikel in het AD. De inhoud van de brief is dermate verontrustend dat de SP-Statenfractie opnieuw vragen heeft gesteld aan het Provinciebestuur.

Lees verder
1 december 2022

Vragen SP over spoorincident Boskoop

De Zuid-Hollandse Statenfractie van de SP is behoorlijk geschrokken van de botsing van een trein van R-Net met op het spoor gegooide fietsen, bij station Snijdelwijk in Boskoop. Het incident zorgde gelukkig niet voor gewonden, maar de materiële schade was aanzienlijk. De daders lijken niet te achterhalen door het ontbreken van camera’s. Aanleiding voor de SP om een aantal vragen te stellen aan het Provinciebestuur.

Lees verder
11 november 2022

Tijd voor publieke diensten in publieke handen

Foto: SP / www.sp.nl

Dat was de kern van de boodschap uit het betoog van SP-fractievoorzitter Lies van Aelst, tijdens de bespreking van de begroting 2023 in Provinciale Staten. Tijdens de vergadering diende ze namens de SP diverse voorstellen in om dit voor elkaar te krijgen, in de energievoorziening, in het openbaar vervoer en de woningbouw.

Lees verder
6 november 2022

Lies van Aelst (33) lijsttrekker voor de SP in Zuid Holland

De SP heeft in Zuid Holland Lies van Aelst als lijsttrekker voorgedragen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 15 maart 2023. ‘In Lies hebben we een zeer ervaren en gedreven politica, die heel graag de kar wil trekken’, aldus Sebastiaan van den Hout, voorzitter van de kandidatencommissie.

‘Lies vormt samen met onze nummer 2, Frank Johan Hoogendam, al jaren een sterke tandem in de Staten. En met Iris van de Kolk, nummer 3, brengen we zowel vernieuwing als ervaring mee in de lijst’.

Lees verder
27 oktober 2022

Vragen SP over uitbreiding windpark A4/N11

Foto: Google maps / www.google.com

Naar aanleiding van berichten van bezorgde omwonenden hebben Statenleden Frank Johan Hoogendam en Lies van Aelst schriftelijke vragen gesteld aan het Provinciebestuur, over de mogelijke uitbreiding van het windpark A4/N11. Het college ven Gedeputeerde Staten heeft de beoogde locatie inmiddels het stempel ‘kansrijk’ gegeven.

Lees verder
26 oktober 2022

Petitie: Nationaliseer onze energie

VERLAAG DE KOSTEN

De energierekening moet omlaag. Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier