h

Enquête Openbaar Vervoer in Zuid-Holland

Hartelijk dank voor het invullen van onze enquête. Uw gegevens zijn anoniem, en worden vertrouwelijk behandeld.

A. Vragen over de keuze voor een vervoermiddel

Deze vraag gaat over de vervoermiddelen die u heeft.

De volgende vragen gaan over hoeveel reistijd u heeft naar de belangrijkste bestemmingen. Vult u alstublieft per bestemming de reistijd in. Bijvoorbeeld: 5 minuten lopen naar de  bushalte, 15 minuten met de bus, 30 minuten met de trein, 10 minuten lopen naar het werk. Als u uw reisdoel op meerdere manieren kunt bereiken, kiest u dan de manier die u het vaakste kiest. Reistijden van minder dan vijf minuten (naar de auto als die voor de deur staat, of overstappen op het station) mag u weglaten. 

B.    VRAGEN OVER VOORKEUR

Mensen hebben verschillende redenen waarom ze kiezen voor de auto of het openbaar vervoer. Sommige mensen reizen uit principe met het openbaar vervoer, er zijn ook mensen die geen auto kunnen betalen, voor andere mensen is het openbaar vervoer niet bruikbaar. We willen graag weten hoe belangrijk de kosten van het openbaar vervoer voor u zijn.

6. Als kosten voor aanschaf, brandstof en parkeren geen rol speelden, wat zou dan uw favoriete vervoermiddel zijn om naar verschillende bestemmingen te reizen?

C. VRAGEN M.B.T. KINDEREN

Als u thuiswonende kinderen heeft, kan het duur zijn om kaartjes te kopen voor de bus, de tram of de trein. Soms heeft dat zelfs gevolgen voor de opleiding die kinderen kunnen doen.

D. SOCIAAL-ECONOMISCHE GEGEVENS

Om antwoord te geven op de vraag of het openbaar vervoer goed is, is het belangrijk om te weten waarom mensen bepaalde keuzes maken. Verdient u genoeg om een auto te kopen als u dat wilt? Is er wel een bushalte in de buurt van uw huis, en kunt u daar gebruik van maken? Voelt u zich veilig genoeg in het openbaar vervoer? Dat laatste speelt vooral voor vrouwen en ouderen een rol, weten we, vandaar dat we daarnaar vragen. Ook willen we graag weten of u werkt of studeert, en zo ja, hoeveel uur.


Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang en uitkomst van onze OV-enquête? Laat hieronder dan uw naam, emailadres en/of telefoonnummer achter (niet verplicht).  

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier