h

Lies van Aelst

06 51 60 20 54

Lies van Aelst (33) is afgestudeerd in de Vroegmoderne Intellectuele Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is verknocht aan haar woonplaats, de prachtige vestingstad Gorinchem waar ze samen met haar man Michel woont. Lies is directeur van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies en doet promotieonderzoek aan de universiteit Utrecht.

Waarom SP?

Ik ben rond mijn 14e lid geworden van ROOD, in de tijd van Bush en de moord op Pim Fortuyn. Er was toen een hoop aan de hand op politiek gebied en ik wilde niet alleen aan de zijlijn staan, ik wilde iets doen. Dat ik voor een linkse partij zou kiezen is nooit een twijfelpunt geweest. Ik heb toen wel nog naar de andere linkse partijen gekeken, maar die waren niet links en daadkrachtig genoeg. Ik wilde bij een partij horen die niet alleen links praat maar ook links doet. Een partij die niet over mensen praat, maar met mensen.

Speerpunt in de Staten

Ik heb mij de afgelopen jaren ingezet voor heel veel onderwerpen, zoals goed en betaalbaar OV; binnenvaart als oplossing voor files; strengere regels voor grote bedrijven; meer aandacht voor dierenwelzijn en minder overlast van vliegtuigen. Zo zijn er nog tal van onderwerpen te noemen.

Mooiste plekje van Zuid-Holland?

De achtertuin van mijn opa en oma in Hoornaar, dat is voor mij een stukje rust in veel hectiek (en een bron van zelfgeteelde verse groenten en fruit).

 

 

U bent hier