h

Verbeter openbaar vervoer Aarlanderveen en Korteraar

1 februari 1999

Verbeter openbaar vervoer Aarlanderveen en Korteraar

De SP wil dat de plannen voor de nieuwe busdienstregeling worden aangepast zodat Aarlanderveen en Korteraar een betere verbinding krijgen met de grotere gemeenten in de regio.
Ten eerste wil de partij dat de busverbindingen beter afgestemd worden om ziekenhuisbezoek in Woerden, Leiderdorp en Leiden vaker mogelijk te maken. In de conceptdienstregeling is die mogelijkheid nu beperkt tot vroeg in de ochtend en eind van de middag. Dit is tevens nadelig voor het doen van boodschappen in de genoemde plaatsen.

De SP bepleit verder dat er in de daluren een verbinding komt tussen Ter Aar en Nieuwkoop. Die is nu geschrapt en zorgt ervoor dat inwoners van Aarlanderveen en Korteraar niet meer met de bus naar Leiden, Alphen aan den Rijn of Woerden kunnen. Met het doortrekken van bijvoorbeeld lijn 182 naar Nieuwkoop zou dit probleem opgelost kunnen worden.

U bent hier