h

Fractie

Pluimen op de hoed van vertrekkende Lies

"Als er één politicus in Nederland opkwam voor de passagiers van de veerdienst Maassluis-Rozenburg, dan is het wel Lies van Aelst." Zo begint het artikel in de digitale Rozenburgse nieuwsblad, over het naderende vertrek van Lies uit Provinciale Staten en haar benoeming in de Eerste Kamer.

Ook het AD liet zich niet onbetuigd en wijdde dit artikel aan Lies. Mooie en terechte complimenten, wat de SP betreft!

Lees verder

Iris van de Kolk volgt Lies van Aelst op in de Zuid-Hollandse SP-fractie

Met het naderende vertrek van Lies van Aelst uit Provinciale Staten liet het AD alvast zien wie haar gaat opvolgen. Welkom Iris!

Lees verder

Onderzoek SP naar reistijden en prijzen OV trekt de aandacht

Foto: SP

Op 25 oktober publiceerden we de resultaten van ons onderzoek naar reistijden en prijzen van het OV in Zuid-Holland. Dat is niet onopgemerkt gebleven, getuige het onderstaande rijtje van artikelen in de media.

Lees verder
27 oktober 2023

Lies van Aelst spreekt met SP Afdeling Leiden over OV

Foto: Provincie Utrecht

Op vrijdag 27 oktober bezocht Lies van Aelst de afdeling Leiden om te spreken over het openbaar vervoer in de provincie Zuid-Holland, en het onderzoek dat ze met oud-Europarlementariër Anne-Marie Mineur voor de Statenfractie doet. Het verhaal van de SP’ers leidde tot veel herkenning bij de aanwezigen.

Lees verder
25 oktober 2023

OV in Zuid-Holland is traag en duur

Foto: SP

Reizen met het openbaar vervoer in Zuid-Holland is bijna twee keer zo duur als reizen met de benzineauto en ruim twee keer zo langzaam, blijkt uit steekproeven van de SP-Statenfractie in deze provincie. Voor dieselauto’s en elektrische auto’s lopen de verschillen nog veel verder uiteen.

Lees verder

Lies en Anne-Marie bij politiek café SP Leiden

SP-fractievoorzitter Lies van Aelst en onderzoeksmedewerker Anne-Marie Minieur schuiven op 27 oktober aan bij het politiek café dat de afdeling Leiden van de SP organiseert. Aanvang 19.30 in SPEER, Marnixstraat 18 Leiden.

Foto: Google maps
Lees verder
20 september 2023

Welkom terug Harre!

Terug van heel even weggeweest: Harre van der Nat gaat vanaf 20 september de SP-fractie versterken als fractievertegenwoordiger. In die rol gaat hij voor ons onder andere commissievergaderingen bijwonen en werkbezoeken afleggen.

Lees verder
31 augustus 2023

SP-enquête OV van start

Foto: SP

Zoals voor de zomer aangekondigd gaat de SP in Zuid-Holland een breed onderzoek doen naar de ervaringen van de inwoners met het openbaar vervoer. Na consultatie met de afdelingen in de Provincie is de enquête nu klaar en gaat de Statenfractie ermee van start. Tot 1 oktober kan iedereen deelnemen via de link https://www.sp.nl/ovenquete.  

Lees verder

Volop media-aandacht voor SP-onderzoek OV

Op 1 mei startte de Zuid-Hollandse SP-fractie een onderzoek naar de verschraling van het openbaar vervoer. Dat levert zoveel reacties en aandacht op dat we ze hebben gebundeld in één item in de rubriek 'In de Media' op onze website.

Lees verder
11 mei 2023

Benjamin Broersma benoemd als fractievertegenwoordiger SP

In de Statenvergadering van 10 mei is Benjamin Broersma, nummer 4 op de lijst bij de verkiezingen, benoemd als fractievertegenwoordiger voor de SP. De fractie is blij met zijn benoeming. Dat betekent extra handjes voor ons vele politieke werk binnen en buiten Provinciale Staten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier