h

Fractie

12 juni 2024

Maiden speech Iris van de Kolk: opkomen voor werkende klasse en tweede oeververbinding Boskoop moet er komen

Soms duurt het even, maar dan heb je ook wat. Drie maanden na haar aantreden hield Iris van de Kolk op 12 juni in Provinciale Staten haar maiden speech. Een kort maar duidelijk verhaal over haar socialistische achtergrond en de inzet waarmee in de politiek zit: opkomen voor de werkende klasse, met als kernwaarden menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Daarnaast komt ze op voor de lhbtqai+ gemeenschap. “Het hele alfabet”,  zoals ze dat omschreef.

Lees verder

Studio Alphen over Statenlidmaatschap Iris van de Kolk

In Alphen aan den Rijn is het niet onopgemerkt gebleven dat Iris van de Kolk is toegetreden tot onze Statenfractie. Op 7 maart publiceerde Studio Alphen een leuk bericht over haar benoeming.

Lees verder
6 maart 2024

Welkom Iris!

Foto: Onbekend

Na het afscheid van Lies van Aelst uit Provinciale Staten is op 6 maart Iris van de Kolk (30) benoemd als haar opvolger in de SP-fractie. Als de nummer 3 op onze kandidatenlijst bij de Statenverkiezingen van maart 2023 is zij de logische keuze om de fractie weer compleet te maken. Ook is het mooi dat er na Lies van Aelst weer een jonge vrouw in de Staten terugkomt. Welkom Iris, we zien uit naar een mooie samenwerking!

Lees verder
6 maart 2024

Lies, bedankt!

Je halve leven lid van Provinciale Staten. Waarschijnlijk is er in het land niemand anders dan onze scheidende fractievoorzitter Lies van Aelst die dat kan zeggen. Maar nu is het voorbij. Inmiddels benoemd als lid van de Eerste Kamer vertrekt ze op 6 maart uit de Staten. Lies laat de SP-fractie een ongelofelijke ‘erfenis’ aan belangrijke dossiers na, waarin ze zich de afgelopen 17 jaar als een terriër heeft vastgebeten. Het openbaar vervoer, de aanpak van milieuververvuiler Chemours, de veerdienst Maassluis-Rozenburg zijn er zomaar drie die daarbij in het oog springen. Met een diepe buiging neemt de fractie afscheid van haar. Lies, ontzettend bedankt voor je enorme inzet en behaalde resultaten en heel veel succes gewenst in de Eerste Kamer!

Lees verder

Pluimen op de hoed van vertrekkende Lies

"Als er één politicus in Nederland opkwam voor de passagiers van de veerdienst Maassluis-Rozenburg, dan is het wel Lies van Aelst." Zo begint het artikel in de digitale Rozenburgse nieuwsblad, over het naderende vertrek van Lies uit Provinciale Staten en haar benoeming in de Eerste Kamer.

Ook het AD liet zich niet onbetuigd en wijdde dit artikel aan Lies. Mooie en terechte complimenten, wat de SP betreft!

Lees verder

Iris van de Kolk volgt Lies van Aelst op in de Zuid-Hollandse SP-fractie

Met het naderende vertrek van Lies van Aelst uit Provinciale Staten liet het AD alvast zien wie haar gaat opvolgen. Welkom Iris!

Lees verder

Onderzoek SP naar reistijden en prijzen OV trekt de aandacht

Foto: SP

Op 25 oktober publiceerden we de resultaten van ons onderzoek naar reistijden en prijzen van het OV in Zuid-Holland. Dat is niet onopgemerkt gebleven, getuige het onderstaande rijtje van artikelen in de media.

Lees verder
27 oktober 2023

Lies van Aelst spreekt met SP Afdeling Leiden over OV

Foto: Provincie Utrecht

Op vrijdag 27 oktober bezocht Lies van Aelst de afdeling Leiden om te spreken over het openbaar vervoer in de provincie Zuid-Holland, en het onderzoek dat ze met oud-Europarlementariër Anne-Marie Mineur voor de Statenfractie doet. Het verhaal van de SP’ers leidde tot veel herkenning bij de aanwezigen.

Lees verder
25 oktober 2023

OV in Zuid-Holland is traag en duur

Foto: SP

Reizen met het openbaar vervoer in Zuid-Holland is bijna twee keer zo duur als reizen met de benzineauto en ruim twee keer zo langzaam, blijkt uit steekproeven van de SP-Statenfractie in deze provincie. Voor dieselauto’s en elektrische auto’s lopen de verschillen nog veel verder uiteen.

Lees verder

Lies en Anne-Marie bij politiek café SP Leiden

SP-fractievoorzitter Lies van Aelst en onderzoeksmedewerker Anne-Marie Minieur schuiven op 27 oktober aan bij het politiek café dat de afdeling Leiden van de SP organiseert. Aanvang 19.30 in SPEER, Marnixstraat 18 Leiden.

Foto: Google maps
Lees verder

Pagina's

U bent hier