h

Tribune: Toverformule Rood voor Groen heeft gevaarlijke neveneffecten 'Natuur in de uitverkoop'

14 september 2001

Tribune: Toverformule Rood voor Groen heeft gevaarlijke neveneffecten 'Natuur in de uitverkoop'

Deze maand in de Tribune (het ledeblad van de SP) de reactie van Statenlid Gerard Harmes op de "Rood voor groenregeling" van de provincie.

Laten we nu niet de héle Randstad volbouwen, maar zorgen dat het Groene Hart groen blijft en dat er nog ruimte resteert om de drukte te ontvluchten. Dat was jarenlang een belangrijk uitgangspunt in het ruimtelijke- ordeningsbeleid. Was. Want nu is er 'Rood voor Groen'. Een planologische vondst die het bouwen van villa's in natuurgebieden acceptabel moet maken. 'Een uiterst legale mogelijkheid om natuur te financieren,' volgens VVD'er Jan Helder. 'De uitverkoop van de natuur aan de hoogst biedende,' volgens SP'er Gerard Harmes: 'We worden collectief belazerd.'

Lees hier verder.

U bent hier