h

H.C.: Busbedrijf grijpt in na klachten lijn 65

5 juni 2002

H.C.: Busbedrijf grijpt in na klachten lijn 65

In de Haagsche Courant verscheen het volgende artikel:

Buslijn 65 tussen Den Haag en Leiden/Voorschoten rijdt weer zonder mankeren.

Dat stelt vervoersbedrijf Connexxion in reactie op boze schriftelijke vragen van SP'er F. Vergeer aan Gedeputeerde Staten. Tegenwoordig is de provincie verantwoordelijk voor het streekvervoer.

Vergeer kwam zelf enkele keren te laat op vergaderingen van Provinciale Staten omdat de bus gewoon niet kwam opdagen. Connexxion bleek de lijn te hebben uitbesteed aan een particulier busbedrijf. "En dat gaf inderdaad veel klachten", erkent woordvoerder H.Opmeer. "Dat was niet acceptabel", zo geeft hij het klagende Statenlid gelijk.

Volgens Connexxion rijdt sinds begin deze week een moderne Interliner op het traject van lijn 65 tussen Den Haag (met haltes bij Houtrust en het Provinciehuis) en Voorschoten, Leiden en Leiderdorp. "Daarmee zijn de problemen voorbij".

U bent hier