h

Jan Marijnissen opent fotowedstrijd tegen sloopplannen Den Haag

6 maart 2003

Jan Marijnissen opent fotowedstrijd tegen sloopplannen Den Haag

SP-fractievoorzitter Jan Marijnissen geeft donderdag 6 maart het startsein voor een fotowedstrijd tegen de sloopplannen van de gemeente Den Haag in de wijk Zuid-West.

Bewoners verzetten zich tegen sloop en pleiten voor renovatie van de wijk. De fotowedstrijd moet een beeld geven van de wijk door de ogen van haar bewoners.

Via de lens van de camera kunnen de bewoners dát vastleggen wat voor renovatie in aanmerking komt. Alle ingezonden foto’s worden beoordeeld door een deskundige jury, die bestaat uit de cineasten Lily van den Bergh en Kiki Amsberg, schrijfster en kandidaat voor de Eerste Kamer Anja Meulenbelt, cabaretier/schrijver Adriaan Bontebal en fotografe Suzanne van de Kerk.

Na de start van de fotowedstrijd brengt een SP-delegatie een werkbezoek aan de wijk Zuid-West. Naast Jan Marijnissen zijn hierbij aanwezig: Gerard Harmes, lijsttrekker voor de Statenverkiezingen in Zuid-Holland, Tweede-Kamerlid Piet de Ruiter en het Haagse gemeenteraadslid Ingrid Gyömörei. Samen met bewoners en wijkorganisaties zal de groep een wandeling door de wijk maken.

Verder wordt een bezoek gebracht aan het Interkerkelijk Komitee Woonruimtebemiddeling (IKW), dat de delegatie zal vertellen over haar ervaringen met het zoeken van woonruimte voor de minst bedeelden in Den Haag.

De start van het werkbezoek en de opening van de fotowedstrijd vindt plaats om 10.00 uur op de Leyweg, tegenover het winkelpand van de Hema.

Meer informatie over Den Haag Zuid West kunt u vinden op de site van de afdeling Den Haag

U bent hier