h

Staten kiezen Eerste Kamer

27 mei 2003

Staten kiezen Eerste Kamer

Vandaag hebben de Statenleden van Nederlandse provincies de leden van de Eerste Kamer gekozen. Ook door de vier Zuid-Hollandse Statenleden
namens de SP. Hoe gaat dat nu eigenlijk, dat kiezen van de Eerste Kamer?

Met een rood potlood moet op het speciale stembiljet het juiste vakjeworden ingekleurd. De stembiljetten worden gedeponeerd in een stembusonder het toeziend oog van de voorzitter van het stembureau,Commissaris der Koningin Fransen,de stembiljetten van alle 83 Zuid-Hollandse statenleden worden op een tafel uitgespreid geteld en door het stembureau voorgelezen. De biljetten die het stembureau al gezien heeft worden per partij gesorteerd . Daarna gaan ze in een verzegelde envelop naar het landelijke inzamelpunt.

De leden van de eerste kamer worden op 10 juni geinstalleerd.

U bent hier