h

Chalets aan de Maas past mogelijk niet in ruimtelijk plan

9 januari 2004

Chalets aan de Maas past mogelijk niet in ruimtelijk plan

Uit de antwoorden van het Zuid-Hollandse college op vragen van GroenLinks en SP, over chalets aan de Oude Maas bij Barendrecht, blijkt iets opmerkelijks.... De plannen voor het volbouwen van een recreatiegebied met dure chalets aan de Oude Maas bij Barendrecht passen mogelijk niet in het provinciaal ruimtelijk beleid, schrijft de provincie.

De plannen om op de camping 56 luxe woningen te bouwen moeten door de provincie goedgekeurd worden. De provincie is echter niet op de hoogte van de plannen. De procedures zijn niet doorlopen en dat moet wel, stelt het college van GS.

Na de zomer van 2003 ontstond er commotie in Barendrecht toen bleek dat de bouw gestart was, terwijl de toestemming niet rond is. Het bouwen van luxe chalets aan de Oude Maas zal er toe leiden dat er maar een zeer beperkt aantal mensen van dit mooie gebied kan genieten volgens de commissie grondgebied van Barendrecht op 4 november jl.

GS zeggen in hun antwoorden niet toe dat ze actie zullen ondernemen. Er wordt geschetst dat de benodigde procedures nog niet zijn doorlopen en dat de benodigde besluiten nog niet zijn genomen. Desgevraagd zegt GS dat ze pas over de plannen kunnen oordelen als ze ze plannen gezien hebben, maar dat de eerste indruk is dat de het ruimtelijk provinciaal beleid deze ontwikkeling niet toelaat. De SP Statenfractie is het daarmee eens, een teloorgang van deze groene omgeving staan wij niet toe.

Bovendien zou recreatie in dit gebied (in het verleden toegankelijk boerenland) dan nog slechts voor de grootse portemonnee te betalen zijn.

U bent hier