h

Biesterfeld te laat met sanering

24 februari 2004

Biesterfeld te laat met sanering

Raads- en statenfractie stellen gezamenlijk vragen over sanering.

De vergunning bij het bedrijf Biesterfeld in Alphen aan den Rijn aan de Eikenlaan 20 voor een grondwatersanering is per 1 januari 2003 verlopen.
Op vrijdag 20 februari trof het gemeenteraadslid, Ronald J.M. Pleij, mensen aan die bezig waren met een grondonderzoek. Het betrof monsters die op een diepte van 53 meter genomen werden. Uitvoerende was het bedrijf Hoogveld uit Wierden.
De gemeenteraads- en statenfractie willen bij monde van Gerard Harmes, voorzitter van de SP-statenfractie, weten in hoeverre provincie en gemeente bekend zijn met dit saneringsonderzoek. Voor welke zaken de provincie precies vergunning c.q. ontheffing heeft verleend. Per wanneer de provincie ´opdracht´ heeft gegeven om deze sanering ter hand te nemen. Ook wil Harmes weten waarom van het tijdschema betreffende de vergunningverlening is afgeweken. Benieuwd zijn de fracties welke eisen de provincie stelt om tot een verantwoorde schone waterkwaliteit te komen. In hoeverre de gemeente Alphen aan den Rijn op de hoogte is gebracht. Op welke wijze het bedrijf medewerking verleend. Welke sancties heeft de provincie in het vooruitzicht gesteld indien niet aan de milieukwaliteitseisen wordt voldaan. Ten slotte willen zij weten op welke termijn de staten en gemeenteraad over de uitslag van de bemonstering geïnformeerd worden.

U bent hier