h

Vergunningverlening E.ON verbaast SP

1 maart 2004

Vergunningverlening E.ON verbaast SP

SP Statenlid Bart Vermeulen heeft het College van gedeputeerde Staten om opheldering gevraagd over de vergunningverlening van de Maasvlaktecentrale van E.ON.

Sinds 1996 ging de Maasvlaktecentrale van E.ON (toen nog EZH) veel afval bijstoken.Om dat juridisch in goede banen te leiden is er sinds 1996 een groot aantal meldingen en gedoogbeschikkingen afgegeven. Pas in 1999 werd er een revisievergunning aangevraagd welke in 2002 in werking trad en waartegen bezwaar werd gemaakt. Dat leidde er toe dat in 2003 de vergunning werd vernietigd en er nu een nieuwe ontwerpbeschikking nodig is.

Deze gang van zaken heeft zich eerder bij meerdere bedrijven afgespeeld (oa. Bij Dapemo VVW)

De Zuid Hollandse Milieufederatie(ZHM) concludeerde over de gang van zaken rond de E.ON dat er meldingen zijn geaccepteerd en gedoogbeschikkingen zijn afgegeven op grond van een onvolwaardige beoordeling van effecten ten opzichte van de vereisten van de Wet Milieubeheer en de IPPC-richtlijn.

Vermeulen wil nu van de gedeputeerde weten of hij de conclusies van de ZHM deelt en of de gedeputeerde overleg heeft gehad met de DCMR die de vergunningen verleent.
Verder zijn er vragen gesteld over de beoordelingscriteria waarop de DCMR de
vergunningsaanvraag van de E.ON moet toetsen. Naar de indruk van de SP zijn die criteria niet streng genoeg.

U bent hier