h

Nachtafdeling Rijnlandziekenhuis Alphen a/d Rijn blijft ´s nachts open

24 juni 2004

Nachtafdeling Rijnlandziekenhuis Alphen a/d Rijn blijft ´s nachts open

Een mooie overwinning volgens Gerard Harmes, voorzitter van het comité Basisziekenhuis Moet, dat een op handen zijnde verslechtering niet doorgaat. De directie had in het late najaar van 2003 plannen de nachtafdeling van het Rijnlandziekenhuis in Alphen a/d Rijn sluiten, maar is op haar schreden teruggekeerd. Meteen tekende het actiecomité Basisziekenhuis Moet protest aan. Alle politieke partijen in de gemeenteraad werden benaderd. Ook de Alphense ondernemers en patiëntenbelangengroepen werden benaderd. Nadat de directie in februari nog met een bezuinigingsplan kwam heeft zij nu haar standpunt bijgesteld en blijft het mogelijk patiënten ´s nachts te verzorgen.

U bent hier