h

R.D.: Provincie wil meer treinen Dordt/Geldermalsen

12 juni 2004

R.D.: Provincie wil meer treinen Dordt/Geldermalsen

In het Rotterdams Dagblad verscheen het volgende artikel:
De provincie Zuid- Holland wil de spoorverbinding Dordrecht-Geldermalsen (Merwe- Lingelijn) aanzienlijk te verbeteren. De overstap in Dordrecht vanuit de richting Rotterdam moet worden verbeterd. Tussen Dordrecht en Gorinchem moet frequenter gereden worden en het kan een light-rail-verbinding worden. De gemeenten langs de lijn willen nieuwe stations openen en langs de Merwe-Lingelijn bouwplannen ontwikkelen. Dat blijkt uit antwoorden aan het Rotterdamse SP-statenlid Jolanda Gooiker. Zij was in de pen geklommen na berichten dat de lijnen mogelijk opgeheven worden. Volgens Gedeputeerde Staten is de situatie minder bedreigend dan het lijkt. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de NS zouden juist streven naar verbetering van de treindiensten, door enkele lijnen over te dragen aan een lagere overheid.

Over de Merwe-Lingelijn (Dordrecht-Geldermalsen) en de Rijn- Gouwelijn (Gouda-Alphen) is de provincie met het rijk in onderhandeling. Deze maand willen ze er uit komen.

De aanbesteding van de Merwe- Lingelijn kan in 2007 plaatsvinden, gelijk met de aanbesteding van het streekvervoer en de stadsdienst in Dordrecht. Het college van GS heeft afstemming van bus en trein in het programma van eisen staan. Daarom zien GS juist voordelen in decentralisatie van de treindiensten.

U bent hier