h

Wisseling in de fractie.

21 november 2004

Wisseling in de fractie.

Wegens een verhuizing naar Terschelling is Jolanda Gooiker teruggetreden als Statenlid voor de SP. Jolanda Gooiker was vooral actief op het terrein van het openbaar vervoer en de jeugdzorg en verwierf bekendheid door haar aanhoudende strijd voor de realisatie van een bushalte in Rijnsaterwoude die er begin 2005 ook komt.

Ze wordt opgevolgd door Rik Schonenberg, ook een Rotterdammer. Rik Schonenberg werd op 13 april 1966 in Rotterdam geboren. Na zijn niet afgeronde VWO en HAVO- opleiding bekleedde hij veel functies in de haven en in de industrie van Rotterdam. Tegenwoordig is hij magazijnmedewerker. Rik werd in 1994 lid van de SP, en trad in 1996 toe tot het afdelingsbestuur van de SP- afdeling in Rotterdam. Tussen 1998 en 2002 was hij raadslid namens de SP in de Rotterdamse deelgemeente Noord.
Tegenwoordig is hij bestuurslid van de SP afdeling Rotterdam.
Ook is hij wekelijks betrokken als panellid voor het VARA TV- programma 'Het Lagerhuis'.

U bent hier