h

SP verontrust over sloop Babberspolder Vlaardingen

19 december 2004

SP verontrust over sloop Babberspolder Vlaardingen

Het SP Statenlid Peter Romijn heeft vragen gesteld over de sloopprocedure voor de Vlaardingse wijk Babberspolder. In die wijk zullen 1100 goedkope huurwoningen gesloopt worden. Romijn: “Er zijn vermoedens dat de gemeente Vlaardingen deze sloop niet helemaal volgens het boekje doet. Dat is voor mij een goede aanleiding om vraagtekens bij die sloop te zetten.” Voordat een wijk gesloopt moet worden, moet de gemeente aan een aantal verplichtingen voldoen. Onder andere moet er een inspraakmogelijkheid voor burgers zijn en moeten de plannen getoetst worden door de Gedeputeerde Staten. In de vragen verzoekt Romijn opheldering over de stappen die de gemeente heeft ondernomen. “Als blijkt dat de overheden hier hebben liggen slapen, zullen we zeker overgaan tot actie!”

Peter Romijn van de SP is de afgelopen maanden regelmatig in het nieuws geweest met zijn alarmerende berichten omtrent de woningnood in Zuid-Holland. In januari zal de SP dan ook haar eigen visie op woningbeleid presenteren, waarin ook een drastische vermindering van de sloop is opgenomen.

U bent hier