h

Oplossing files N207 nog niet in zicht

17 februari 2005

Oplossing files N207 nog niet in zicht

Statenlid Gerard Harmes (SP) is ontevreden over de antwoorden op zijn vragen over het fileprobleem op de N207. Met name de eenzijdige benadering van Gedeputeerde Staten stelt hem teleur. “Er is totaal geen visie: er wordt alleen maar nagedacht over een strookje asfalt meer of minder.” Op 30 december maakte de SP zich zorgen dat een eventuele verbreding van de N207 tussen Alphen en Leimuiden de files niet zouden oplossen. Op de vraag of wegverbreding geen aanzuigende werking heeft, antwoordde GS dat het niet het geval is. Harmes: “Het argument is: meer asfalt leidt tot herverdelingseffecten. Maar daar gaat het uiteindelijk niet om! Het gaat om de verdeling of die auto in de garage of op de weg staat, niet op welke weg.”

De gebrekkig OV-verbinding was aanleiding voor veel vragen. “GS stelt dat in het OV wordt geïnvesteerd. Klinkt raar, als je bedenkt dat onder andere onze fractie maanden heeft moeten zeuren om één bushalte langs de N207.” De SP-fractie toont zich op één onderdeel wel tevreden: “Het probleem staat op de kaart. In de spits duurt het bijna twee keer zo lang om van Alphen naar Leimuiden te komen. GS heeft toegezegd een studie naar een oplossing te beginnen. We zijn benieuwd?”

U bent hier