h

SP houdt statenreis dichtbij

9 februari 2005

SP houdt statenreis dichtbij

Plannen om met alle Provinciale Statenleden naar Parijs te gaan zijn door felle kritiek van de SP afgeblazen. De jaarlijkse excursie van de volksvertegenwoordigers blijft dit jaar binnen de provincie Zuid-Holland. SP-fractievoorzitter Gerard Harmes: “De statenexcursie is geen snoepreisje, maar moet problemen in onze provincie bekijken!” Jaarlijks gaan de Provinciale Staten in juni met elkaar op excursie. Harmes: “Normaal gesproken gaan wij niet mee. Het reisje is meer voor de gezelligheid dan voor het werk als Statenlid. En wat hebben wij nou met Parijs te maken? Waarom bezoeken we niet een sloopwijk in Rotterdam of Den Haag?”
De SP deed het voorstel om voor minder dan een kwart van de kosten zelf een excursie te organiseren naar Crooswijk, de sloopwijk in Rotterdam. Dat gingen andere partijen toch iets te ver, maar toch bereikte ze overeenstemming over de locatie. De reis gaat niet buiten Zuid-Holland. “Dan hebben we toch voorkomen dat er onnodig met geld wordt gesmeten, én dat we een lokaal item aanpakken. Het is nu afwachten of het werkelijke programma ook nog zinnig wordt: anders gaan we gewoon weer niet mee,” aldus Gerard Harmes.

U bent hier