h

Ambulancenood bereikt hoogtepunt

22 maart 2005

Ambulancenood bereikt hoogtepunt

De Statenfractie van de Socialistische Partij vraagt een interpellatiedebat aan over de ambulancenood. Goeree-Overflakkee kan ’s nachts uren verstoken zijn van een ambulance. Fractievoorzitter Gerard Harmes: “Als de regering het laat afweten, moet de provincie de zorg op zich nemen.” Een maand geleden heeft de SP al vragen gesteld over de bezuinigingen die minister Hoogervorst wil doorvoeren. Twee weken geleden kwamen daar nog extra vragen over het eiland Goeree-Overflakkee bij. Terwijl de vragen nog niet beantwoord waren, kopte de Rijn en Gouwe al dat er doden vallen door een gebrek aan ambulances.

Harmes: “In Zuid-Holland zouden er nu 38 ambulances moeten zijn. De minister wil daarvan 7 wegbezuinigen, ondanks het feit dat nu al ambulances te vaak te laat zijn. In Goeree is de nood het hoogst, daar worden zelfs afspraken over aantallen niet nagekomen. We gaan nu van de gedeputeerde eisen dat die er komt.”

Ook hoopt de SP de hele Provinciale Staten mee te krijgen in een oproep aan de minister om niet te bezuinigen. “Het gaat om een levensbedreigende situatie. En zelfs al wil het kabinet toch bezuinigen, moeten wij zelf actie ondernemen. Als het aan de SP maakt de provincie dan extra geld vrij voor de ambulancezorg.”

U bent hier