h

Ambulances op Goeree-Overflakkee in nood

7 maart 2005

Ambulances op Goeree-Overflakkee in nood

Het gebrek aan ambulances op het eiland Goeree-Overflakkee is voor de SP een reden om wederom vragen te stellen over de problematiek. Zuid-Hollands statenlid Gerard Harmes (SP) riep de overheid al eerder op om meer regie te nemen over de ambulances. “Door zwak bestuur worden aanrijdtijden grof overschreden.” Op het eiland Goeree-Overflakkee is ’s nachts slechts één ambulance beschikbaar. Een levensgevaarlijke situatie, vindt onder andere burgemeester van Pelt van Oostflakkee. SP-fractievoorzitter Gerard Harmes deelt zijn zorgen, en vraagt zich af hoe het zo heeft kunnen komen. In 1995 is afgesproken dat er ’s nachts 2 ambulances op het eiland zouden moeten zijn.

Twee weken geleden stelde Harmes al vragen over de regie op de ambulancedienst. Zijn nieuwe vragen over Goeree-Overflakke zijn een aanvulling daarop. “Gedeputeerde Staten moet eigenlijk de regie nemen als het gaat om ambulances. Anders krijg je situaties zoals op Goeree-Overflakkee. En dat is onacceptabel!”

U bent hier