h

SP prijst strijd bewoners voor bushalte Rijnsaterwoude

13 maart 2005

SP prijst strijd bewoners voor bushalte Rijnsaterwoude

Eind 2003 kwamen de plannen van Connexxion om de buslijn 197 weg te bezuinigen. Op dat moment kwam een aantal bewoners in actie om het dorp via het openbaar vervoer bereikbaar te houden. Ondanks het feit dat het dorp later al een tijd lang zonder busverbinding zat, wist het actiecomite provinciale staten uiteindelijk over te halen om geld vrij te maken voor de realisatie van een bushalte aan de rand van het dorp. Daar ging echter wel een lange politieke strijd van de PvdA en de SP aan vooraf. Mede door aanhouden van toenmalig SP statenlid Jolanda Gooiker moesten Gedeputeerde Staten uiteindelijk meewerken aan de realisatie van de halte.
Sinds vorige maand rijdt er weer een bus tussen Alphen aan den Rijn en Amsterdam.
En gezien het aantal opstappers bij de halte voorziet die duidelijk in een behoefte.

Op 17 maart opent gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven de bushalte officieel.
Het doorzettingsvermogen van de actievoerders is volgens SP fractievoorzitter Gerard Harmes een voorbeeld voor anderen en een bewijs dat actievoeren wel degelijk helpt als bestuurders niet willen luisteren.

U bent hier