h

Vervuiling in Spijkenisse reden tot zorgen

29 maart 2005

Vervuiling in Spijkenisse reden tot zorgen

De Statenfractie van de SP heeft schriftelijke vragen gesteld over vervuilde grond in Groenoord te Spijkenisse. Er is onduidelijkheid over de verontreiniging van de grond en de aanpak van de overheden. Bart Vermeulen: “Deze vervuiling moet je beteugelen, niet zomaar de vrije hand geven.” Langs de Nieuw Hongerlandsedijk ligt een voormalige huisvuilstort. Berichten van de gemeente Spijkenisse lijken echter aan te geven dat de grond veel vuiler is dan dat. “In zo’n geval moet de provincie de grond controleren. Maar tot is er geen enkele informatie over wat voor onderzoek dan ook,” aldus Bart Vermeulen.

Het statenlid maakt zich vooral zorgen om de veiligheid van de bewoners. “Er is nu een woonwagenkamp. Straks komt er nog een hele nieuwbouwwijk bij. Dan moet de grond simpelweg schoon zijn!”

U bent hier