h

Afblazen discobus Leidschendam-Zoetermeer onaanvaardbaar

7 juni 2005

Afblazen discobus Leidschendam-Zoetermeer onaanvaardbaar

De SP fractie in Provinciale Staten vind het onaanvaardbaar dat de discobus tussen Leidschendam en Zoetermeer niet doorgaat omdat Zoetermeer niet onder de rijzone van de HTM valt.
Omdat de provincie de verantwoordelijke vervoersautoriteit is en concessies verleend aan openbaarvervoersbedrijven heeft SP statenlid Bart Vermeulen vragen aan de gedeputeerde gesteld. SP statenlid Vermeulen; “Dit is weer een duidelijk voorbeeld waar de liberalisering van het openbaar vervoer ons heeft gebracht. Organisaties die niet over hun grenzen heen kunnen kijken en geen verbindingen in willen stellen die in het belang van de inwoners zijn. Jongeren die veilig willen uitgaan zijn daar nu de dupe van.”

De SP wil van de gedeputeerde weten welk beleid er gevoerd wordt ten aanzien van rijzone overschrijdende verbindingen en welke mogelijkheden Gedeputeerde Staten hebben om praktische problemen als bij de discobus op te lossen.

“Ondertussen kan de directeur van de HTM z’n collega van Connexxion opbellen om dit praktische probleem op te lossen en zo op te komen voor het belang van z’n reizigers. Het is een kwestie van willen” aldus Vermeulen.

U bent hier