h

Peijs laat recreanten Goeree in de steek

21 september 2005

Peijs laat recreanten Goeree in de steek

Een maand geleden vroegen SP en Christenunie in de Tweede Kamer aandacht voor de plannen van Rijkswaterstaat om de vuurtoren van Ouddorp onbemand te maken.
De partijen zijn daar tegenstander van omdat ze vrezen dat dat ten koste gaat van de veiligheid van waterrecreanten in het gebied. In die opvatting werden ze gesteund door de reddingsmaatschappij KNRM en de burgemeester van Goedereede.

Uit de beantwoording van Kamervragen blijkt dat minister Peijs het onderzoek naar het onbemand maken van de vuurtoren voortzet.

SP Statenlid Vermeulen, die al eerder ook de provincie opriep om zich tegen de plannen te verzetten, vind dat onbegrijpelijk.

Vermeulen; “De minister vindt slechts de veiligheid van de scheepvaart van belang en laat de waterrecreanten aan hun lot over. Ze negeert daarbij ook de reddingsmaatschappij KNRM die heeft aangegeven dat een vuurtorenwachter een grote steun voor hun is bij reddingsoperaties op zee.
In zo´n druk recreatiegebied, waar ook de aanrijdtijden van ambulances onder druk staan, mag de veiligheid niet verder achteruit gaan.”

De SP roept organisaties en gemeentebestuur op om rechtstreeks bij de minister en de Tweede Kamer aan te blijven dringen op een bemande vuurtoren.

Vermeulen; “Ik ga er vanuit dat de minister niet doof kan blijven voor signalen uit de samenleving en dat ze blijkbaar niet beseft hoe belangrijk het werk en de functie van de vuurtorenwachter voor de regio is. Laat nu niet opnieuw schaalvergroting de doorslag geven, maar hou de menselijke maat in stand.”

U bent hier