h

SP: 'De Gnephoek is belangrijk open landschap

23 november 2005

SP: 'De Gnephoek is belangrijk open landschap

De plannen om de Gnephoek in Alphen aan den Rijn vol te bouwen zijn voor de SP Statenfractie onacceptabel. Fractievoorzitter Gerard Harmes vindt de aanwezigheid van groen ... in de Randstad te belangrijk om op te geven.

De Socialistische Partij heeft vooral zware kritiek op het verlies van natuur. “Ondernemers willen wel een Maxima brug over de Oude Rijn bij Koudekerk met een rondwegverbinding die aansluit op Alphen Noord. De gemeente Alphen aan den Rijn wil wel woningbouw. Op deze manier raken we een uniek stuk groen kwijt.”

Op 31 oktober 2005 werd een avond over de Gnephoek gehouden waar meer dan 250 verontruste Alphenaren op af kwamen. Verreweg de meeste mensen wilden dat er nu eens een stop komt op de alsmaar uitbreidende nieuwbouw. Harmes: “Voor de inwoners in Zuid-Holland is het van het grootste belang dat er groen blijft, de natuur nog enige kans krijgt en dat het voor de inwoners aangenaam verblijven is. De vraag voor nieuwe woningen moet binnen de steden, én buiten de Randstad, opgelost worden.”

Inlichtingen: Gerard Harmes, 06-12210329, gharmes@sp.nl

U bent hier