h

Petitie ambulance Rijnmondgemeenten op peil aan Tweede Kamer door groot deel Zuid-Holland

8 december 2005

Petitie ambulance Rijnmondgemeenten op peil aan Tweede Kamer door groot deel Zuid-Holland

Statenlid Gerard Harmes (SP) biedt op dinsdag 13 december (13.15 uur) namens een groot deel van de commissie Samenleving van de provincie Zuid-Holland de vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie aan.

Niet alleen is er vermindering van 16 naar 9 standplaatsen, maar komen er vooral problemen de wettelijke aanrijdtijd van 15 minuten te halen. In het concept spreidingsplan Ambulance Regio Rijnmond is het afgelopen jaar ervaring opgedaan met de door het rijk voorgestelde bezuinigingen. De aanrijdtijd zou eigenlijk terug moeten naar 6-8 minuten. Niet alleen zijn er problemen in de randgebieden, specifieke gebieden als Maasvlakte en Europoort of de toeristencentra als port Zélande vragen ook paraatheid. Met een theoretische benadering als alleen inwonertal en postcoderegistratie worden knelpunten op wegen als N209, N57, de N59 en de Algerabrug bij Krimpen aan den IJssel niet opgelost.
Om dit protest tegen de voorgenomen inkrimping van de ambulancestandplaatsen van Zuid-Holland (Goeree Overflakkee en Rijnmond) te onderstrepen vraagt Harmes de Kamer het spreidingsplan nog eens kritisch te bekijken.

Voor inlichtingen Gerard Harmes

Tel 0172-444085 of 06-12210329

U bent hier