h

SP wint in Zuid Holland

7 maart 2006

SP wint in Zuid Holland

SP-stemmers bedankt!

De SP heeft met de gemeenteraadsverkiezingen in Zuid Holland grote winst geboekt. Voor het werk van de provinciale statenleden voor de SP is het heel belangrijk om een sterke vertegenwoordiging in de gemeenteraden te hebben In de gemeenteraden van Brielle, Gorinchem, Leiderdorp en Maassluis komt de SP nieuw in de gemeenteraad. In Brielle en Gorinchem werd de SP gelijk de 3e partij van de stad. In de steden waar de SP al in de gemeenteraad zaten was er flinke winst, alleen in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg was er een klein verlies. In de 2 grote steden van de provincie heeft de SP zich als 4e partij gevestigd, in Den Haag met 4 en in Rotterdam met 3 zetels. In Leiden en Schiedam werd de SP de 2e partij van de stad.

Uitslagen provincie

Alphen aan de Rijn + 2,6%
Brielle + 17,4%
Delft + 5,3%
Den Haag + 2,6 %
Gorinchem + 13,7 %
Gouda + 2,2 %
Leiden + 9 %
Leiderdorp + 6,4%
L'dam-Voorburg - 2,3 %
Maassluis + 7,6 %
Rotterdam + 2,6 %
Schiedam + 7,2 %
Vlaardingen + 4,6 %
Zoetermeer - 4 %

Voor alle winnaars een grote felicitatie en Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer een troostwoord en volgende keer zijn jullie ook weer groeiend!

U bent hier