h

Extra investeringen Shell hard nodig

12 juli 2006

Extra investeringen Shell hard nodig

Fakkelen bij Shell
Vandaag maakte de DCMR (milieudienst Rijnmond) bekend dat Shell Pernis tientallen miljoenen euro’s gaat investeren in haar raffinaderij om grote incidenten in de toekomst te voorkomen. Het gaat dan vooral om investeringen in de elektriciteitsvoorziening, de perslucht, het stoomsysteem, het koelwater- en brandwatersysteem en de fakkels.

SP statenlid Bart Vermeulen reageert optimistisch.
”Shell lijkt zich de druk van omwonenden en de politiek te hebben aangetrokken en laat zien dat er duidelijk iets moest gaan gebeuren. De hoeveelheid incidenten waren onacceptabel en het is goed dat Shell haar verantwoordelijkheid neemt en er extra investeringen worden gedaan.”

Sinds juli vorig jaar volgt de SP de incidenten bij de Shell op de voet en vroeg meerdere malen opheldering aan Gedeputeerde Staten. Die reageerden aanvankelijk terughoudend en stelden dat er weinig aan de hand was. Naar nu blijkt heeft men toch besloten de druk op Shell op te voeren met de extra investeringen als resultaat.

Vermeulen: “Al met al lijkt het de goede kant op te gaan en hopelijk horen de incidenten binnen afzienbare tijd tot het verleden. Het is wel zaak de boel in de gaten te blijven houden, maar daar kan de milieudienst DCMR prima voor zorgen.”

U bent hier