h

Gedeputeerde Staten krijgt medicijn tegen marktkoorts

4 oktober 2006

Gedeputeerde Staten krijgt medicijn tegen marktkoorts

Aanbieden medicijn

Vandaag ontving het college van Gedeputeerde Staten een medicijndoosje van de SP.

Niet zo maar één, maar één die de marktwerking in de zorg moet tegen gaan.

Aanleiding voor het aanbieden van de medicijnen was de werkconferentie die in de Statenzaal van het provinciehuis plaats vond. De conferentie ging over creatief ondernemerschap in de zorg.

Het bedrijf Unilever bood bij het onderdeel Marketing en Marktonderzoek een werkatelier aan.

Gezondheidszorg en marktwerking gaan niet samen meent de Statenfractie van de Zuid-Hollandse SP. Statenlid Gerard Harmes heeft de vervanger van de Gedeputeerde Huizer, mevrouw Dirkx, een medicijn aangeboden om van de marktkoorts af te komen. Het Statenlid heeft, als patiënt gezeten in een rolstoel en voortgeduwd door een verpleegkundige, aandacht gevraagd voor het SP standpunt. Op het medicijndoosje staat de leus; ´Kost een berg, geneest alleen Unilever`.

Aanbieden medicijn

“Sluipenderwijs dringt de marktwerking met hulp van de overheid de gezondheidszorg binnen. Deze ontwikkeling is niet in het belang van de patiënt. De provincie zou hier niet aan mee moeten werken” meent Harmes. ”Overheden mogen niet afhankelijk worden van de overheersende inbreng van grote bedrijven.”

Harmes roept gedeputeerde Huizer op om te breken met Unilever of andere grote bedrijfsbelanghebbenden waar het de zorg aan gaat.

U bent hier