h

SP grootste partij bij schaduwverkiezingen jongerendebatdagen

26 januari 2007

SP grootste partij bij schaduwverkiezingen jongerendebatdagen

De SP is met de PvdA in haar kielzog als grootste partij uit de bus gerold bij de schaduwverkiezingen voor Provinciale Staten in Zuid-Holland tijdens de jongerendebatdagen. Zo'n driehonderd scholieren van Zuid-Hollandse VWO's en gymnasia brachten de afgelopen twee dagen hun 'stem' uit op het provinciehuis van Zuid-Holland. Dat gebeurde tijdens de voorrondes van het Lagerhuisdebat voor jongeren. De SP rolde met 22,1 procent (12 zetels) van de stemmen als grootste uit de bus. De PvdA volgde de SP op de hielen met 20,8 procent (ook 12 zetels). De VVD kreeg 18,1 procent (10 zetels) van de stemmen, Groen Links 14,1 procent (8 zetels) en het CDA 9,4 procent (5 zetels). In totaal werden er 298 schaduwstemmen uitgebracht. Het zetelaantal is gebaseerd op een totaal van 55 zetels.

U bent hier