h

SP ziet niets in splitsing Rijnwoude

30 januari 2007

SP ziet niets in splitsing Rijnwoude

De provinciale SP fractie ziet niets in de plannen van de burgemeesters van Alphen a/d Rijn en Waddinxveen om Rijnwoude op te splitsen.
Volgens de SP leiden herindelingen zelden tot verbeteringen voor de inwoners van de gemeenten, en vergroot het de afstand tussen het gemeentebestuur en de inwoners. Ook kleine kernen komen er qua aandacht door in het gedrang. De grootte van het inwonertal zegt in principe niets over de bestuurskracht van een gemeente. SP statenlid en lijsttrekker Bart Vermeulen: "Het lijkt ons verstandig eerst de herindelingen van de afgelopen jaren eens te evalueren, voordat er weer allerlei nieuwe plannen komen. Daarbij gaat het om de vraag wat de inwoners van een gemeente er voor voordeel bij hebben gehad."

De SP wil af van de gedwongen herindelingen zoals die de afgelopen jaren hebben plaats gevonden. Als er al plannen voor een herindeling zijn, dan moet een ruime meerderheid van de inwoners daar mee instemmen.

Rijnwoude bestaat in de huidige omvang pas 16 jaar.

U bent hier