h

SP lanceert actieplan voor een bereikbare Randstad

23 februari 2007

SP lanceert actieplan voor een bereikbare Randstad

De Zuid-Hollandse SP lanceert vandaag een actieplan om de Randstad weer bereikbaar te maken. Onze wegen en longen slibben dicht, vindt Bart Vermeulen, lijsttrekker voor de Statenverkiezingen op 7 maart: "We moeten het openbaar vervoer nu echt stimuleren. Dat werkt, blijkt bijvoorbeeld uit België, waar de overheid het OV wel goedkoper of gratis maakt. Het openbaar vervoer moet gratis worden voor jongeren tot 12 jaar en ouderen boven de 65, en iedere Zuid-Hollander moet vijf gratis reisdagen per jaar krijgen. Bedrijventerreinen, waar nu vaak nauwelijks OV is, moeten bereikbaar worden met comfortabele bussen over de snelweg."
Andere punten van de SP uit het actieplan 'Zuid-Holland bereikbaar! Alternatieven van de SP voor een dichtslibbende Randstad' zijn onder andere het twee keer per uur bereikbaar maken van alle kleine kernen met de bus, de grote flaters bij Randstadrail en de aanbesteding van het OV in Dordrecht e.o. grondig evalueren, fietsen stimuleren, investeren in goed en gratis OV in Leiden in plaats van de dure RijnGouweLijn, Zoetermeer weer een intercitystation maken, en in Rotterdam de metro de hele nacht door laten rijden in het weekend.

Zaterdag 24 februari organiseert de SP een tour door de provincie om de lokale, provinciale en landelijke plannen van de SP rond OV en mobiliteit onder de aandacht te brengen. De tour start om 10.00 in Leiden met lijsttrekker Bart Vermeulen en SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. Vervolgens worden Voorschoten, Den Haag, Zoetermeer, Rijswijk, Rotterdam, Dordrecht, Gorinchem, Maassluis en Spijkenisse aangedaan.

Het plan is HIER te downloaden.

U bent hier