h

SP Statenkandidaten in gesprek met inwoners van Piershil, kleine kern in de Hoeksche Waard.

26 februari 2007

SP Statenkandidaten in gesprek met inwoners van Piershil, kleine kern in de Hoeksche Waard.

De leefbaarheid in de kleine kernen is een van de speerpunten van de Socialistische Partij in provincie Zuid Holland. Omdat het huidige provinciebeleid niet voldoende is, werd in november 2006 een SP motie in de provinciale staten aangenomen waardoor het provinciebestuur moet gaan onderzoeken op welke manieren de leefbaarheid in kleine kernen verder verbeterd kan worden. De SP hield eerder een enquête naar het voorzieningen- niveau in de kleine kernen. Zo ook in Piershil, in de Hoeksche Waard. Er is toen onderzocht wat de inwoners van kleine dorpen vinden van onder andere het openbaar vervoer, het aantal winkels en de bereikbaarheid van zorgvoorzieningen.

Op donderdag 1 maart 2007 zullen kandidaat Statenleden voor de SP: Eva de Bakker (nr 3), Lies van Aelst (nr 5), Fetse Visser (nr 10), Naomi Smulders (nr 13) en regiokandidaat Tamara Koppelaar op bezoek gaan in Piershil.
Vanaf 15.00 nemen zij een kijkje in het dorp, ’s avonds vanaf 19.30 uur is er een openbare avond waar de uitkomsten van de enquête wordt gepresenteerd. Inwoners kunnen samen met de SP en de politieke en belangenorganisaties uit de regio spreken over de mogelijkheden.

De SP nodigt inwoners van Piershil en omliggende kernen van harte uit om op deze avond met ons in gesprek te gaan over de voorzieningen en bereikbaarheid van kleine kernen.

U bent hier