h

8 zetels voor de SP, 13½% van de stemmen

8 maart 2007

8 zetels voor de SP, 13½% van de stemmen

Foto: SP / Verkiezingsoverwinning

De komende vier jaar bestaat de Statenfractie van de SP uit acht personen.
Bij de Statenverkiezingen van 7 maart haalde de SP de hoogste uitslag ooit met 13,5% van de stemmen. Vanwege de verkleining van Provinciale Staten (van 83 naar 55 zetels) is dat goed voor acht zetels en daarme is de SP de vierde partij geworden.

Naast lijsttrekker Bart Vermeulen uit Leiden, komen ook Wiel Senden (Rotterdam), Eva de Bakker (Leiden), Harre van der Nat (Voorschoten), Lies van Aelst (Gorinchem), Frank Johan Hoogendam (Delft) , Erik Maassen (Sassenheim) en Peter Romijn (Zoetermeer) in de Staten.

Peter Romijn was al Statenlid sinds 2002 en Bart Vermeulen sinds 2003. Harre van der Nat kwam een half jaar voor de verkiezingen in Provinciale Staten. De rest van de fractie bestaat uit nieuwkomers. Wiel Senden was eerder lid van een deelraad in Rotterdam.

Foto: Henk Bouwman

Voor zijn inzet als volsvertegenwoordiger kreeg Harmes (rechts) in 2006 een lintje van het Nieuw republikeins Genootschap.

De uitslag betekent ook het einde van het Statenlidmaatschap van Gerard Harmes. Hij was Statenlid sinds de SP in 1995 voor het eerst zetels haalde voor de Provincie en vormde met Fenna Vergeer de eerste Zuid-Hollandse SP-fractie.

Foto: SP / Vermeulen en Vergeer tijdens uitslagenavond

lijsttrekker 2007 Bart Vermeulen met lijsttrekker 1995 en 1999 Fenna Vergeer

 

U bent hier