h

SP Dordrecht en statenfractie horen wens tot beter openbaar vervoer

4 maart 2007

SP Dordrecht en statenfractie horen wens tot beter openbaar vervoer

SP Statenlid en lijstduwer Gerard Harmes deed de werkgroep Dordrecht aan in de marktkraam in het Dordtse centrum. De SP-afdeling Dordrecht was enthousiast folders aan het verspreiden. Een flinke bezetting met enthousiaste SP ´ers in de kraam kleurde de markt van Dordrecht tomaatrood. In contact met mensen komen is heel belangrijk om te weten te komen wat er onder de mensen leeft. De provincie had een tour georganiseerd langs de vier provinciesteden Den Haag, Leiden, Rotterdam en Dordrecht.

De SP-kandidaten gaven er de voorkeur aan zich direct onder de mensen te begeven. De kandidaat-statenleden uit Dordrecht met Dilber Seckin en Tamara Koppelaar uit Sliedrecht konden vele mensen overtuigen om woensdag toch te gaan stemmen. Één van de reacties die Harmes hoorde was ´goed dat busvervoerder Arriva nu wordt aangepakt, sinds de marktwerking is de kwaliteit van het busvervoer achteruit gehold. Meer lijnen en vaker rijden zal de files stoppen.´ En zo is het maar net. Dit is één van de taken die de provincie kan sturen.

Het weer werkte ´s ochtends vroeg niet mee, maar tegen de middag klaarde het op en aan het eind van de middag scheen zelfs de zon. Na afloop werd nog even gezellig wat gedronken in het café bij de markt. De kandidaten konden op een geslaagde campagnedag terug kijken.

kandidaat Dilber Seckin draagt haar steentje bij.

toelichting:
Op 15 februari sprak gedeputeerde Huls nog de verwachting uit dat per 1 maart de meeste problemen zijn opgelost en dat op 1 april de nieuwe dienstregeling ik kan gaan.De SP zal de ontwikkelingen bij Arriva op de voet blijven volgen en wil ook dat de provincie goed gaat kijken naar haar eigen rol waar het bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Dordrecht mis is gegaan.

U bent hier