h

SP kandidaten nemen handtekeningen in ontvangst van actie Kind is koning

4 maart 2007

SP kandidaten nemen handtekeningen in ontvangst van actie Kind is koning

Op zaterdag 3 maart namen SP kandidaten Eva de Bakker (nr 3) en Naomi Smulders (nr13) handtekeningen in ontvangst van de actie "Kind is Koning". De 2000 handtekeningen werden daarmee indirect aangeboden aan provinciale staten en de provincie die verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg in de Zuid Holland.
Op zaterdag 3 maart namen SP kandidaten Eva de Bakker (nr 3) en Naomi Smulders (nr13) handtekeningen in ontvangst van de actie "Kind is Koning". De 2000 handtekeningen werden daarmee indirect aangeboden aan provinciale staten en de provincie die verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg in de Zuid Holland. De stichting wil met de actie de rechten van het kind binnen de jeugdzorg aan de orde stellen.

Uit de handen van Myrthe (11 jaar) ontvingen de SP kandidaten de handtekeningen. Myrthe woont al 7 jaar bij haar pleegmoeder en alles gaat goed met haar. Met niet met alle kinderen gaat het zoals met Myrthe.

Ook de handtekening van Jan Marijnissen mocht niet ontbreken.

Nog erg vaak tellen de rechten van de ouders meer dan die van het kind. SP kandidaat Eva de Bakker:'Hoewel het gelukkig in veel gevallen goed gaat, nogal eens echter worden kinderen teruggeplaatst bij hun ouders, terwijl dat niet de beste oplossing is voor het kind.

Eva de Bakker en Naomi Smulders ontvangen de handtekeningen van Myrthe.

In de wet worden ouders meer beschermt dan de kinderen doordat zij beiden als client worden beschouwd, maar het kind (onder de 12) geen zeggeschap heeft.

Verder kan het internationaal verdrag voor de rechten van het kind boven onze eigen wet worden gesteld. De Bakker: 'Maar dat is dan ook wel echt nodig want de rechten zijn niet eens in ons wetboek opgenomen.'

Naomi Smulders: 'Uitgangspunt in het werk van jeugdzorg moet het belang van het kind zijn. Dat staat ook voorop in de aanbevelingen van Kind is koning. Het lijkt zo logisch, maar het is niet terug te zien in de wet of in de alledaagse praktijk.'

De SP zal de aanbevelingen ter harte nemen en in de komende tijd, met de handtekeningen van de actie in de hand, vragen van alle fracties zich sterk te maken voor de rechtspositie van het kind

Myrthe met haar pleegmoeder.

U bent hier