h

Emile Roemer en Harre van der Nat steunen actievoerende buschauffeurs

23 april 2007

Emile Roemer en Harre van der Nat steunen actievoerende buschauffeurs

Buschauffeurs van onder meer Connexxion die actie voeren voor
een betere CAO worden gesteund door de SP. De chauffeurs krijgen een telaag loonbod als gevolg van de introductie van steeds meer marktwerking in het openbaar vervoer. Tweede-Kamerlid Emile Roemer sprak vandaag de stakers toe in Leiden.
Op maandag begonnen de chauffeurs met een publieksvriendelijke actie. In de spits (vóór 9 uur, en van 16 tot 19 uur in de middag) werd er niet gecontroleerd op buskaartjes. Tussen 9 en 16 uur en ná 19 uur reden er helemaal geen bussen. De vakbonden CNV en FNV willen een loonsverhoging van 3% voor de chauffeurs, de busmaatschappijen vinden dat te veel.

Van der Nat (SP) "De lage lonen zijn het gevolg van de marktwerking in het openbaar vervoer" De vervoerders schrijven zo laag mogelijk in op
concessies, want de overheid kiest de goedkoopste. De winnaar van de aanbesteding moet vervolgens die lage prijs ergens terugverdienen en dat is bij de arbeidsvoorwaarden van de chauffeur.

Na spoedoverleg tussen werkgevers en de bonden is er een akkoord bereikt. Een salarisverhoging van 3% is binnen! Woensdag zullen de chauffeurs weer aan het werk gaan.

U bent hier