h

SP vraagt om actie tegen knelpunten wachtlijsten Jeugdzorg

23 mei 2007

SP vraagt om actie tegen knelpunten wachtlijsten Jeugdzorg

De Provinciale Statenfractie van de SP Zuid-Holland heeft vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten over de wachtlijsten in de Jeugdzorg. De SP wil een overzicht van de verschillende wachtlijsten en bij welke instellingen deze bestaan.

Begin dit jaar werd er door het Rijk geld beschikbaar gesteld om de wachtlijsten op te lossen. Uit verschillende media blijkt dat de wachtlijsten nu weer groeien, soms zelfs explosief. Eva de Bakker, Statenlid SP: "Ook verschillende instanties geven dit aan. De SP wil graag weten waar alle wachtlijsten precies zitten, maar ook waar het geld van het Rijk aan is besteed. Dat geld zou niet gegaan zijn naar het verbeteren van de doorstroom in het zorgaanbod. Echter zit juist daar een groot knelpunt."

“Op 21 mei luidde Cardea, een belangrijke jeugdhulporganisatie, de noodklok,” vervolgt De Bakker, “dit doet zij niet voor niets. Het is zaak een duidelijk overzicht te krijgen, daarmee kun je goed de vinger op de zere plek leggen. De SP wil graag weten of er juist op díe plekken wordt geïnvesteerd door de gedeputeerde.”
Eva de Bakker, Statenlid SP: "Ook verschillende instanties geven dit aan. De SP wil graag weten waar alle wachtlijsten precies zitten, maar ook waar het geld van het Rijk aan is besteed. Dat geld zou niet gegaan zijn naar het verbeteren van de doorstroom in het zorgaanbod. Echter zit juist daar een groot knelpunt."

U bent hier