h

Opheldering gunning busvervoer Arriva

25 juli 2007

Opheldering gunning busvervoer Arriva

De SP-fractie is zeer verbaasd dat het bedrijf Arriva het busvervoer in de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee mag gaan verzorgen. De ervaringen met Arriva zijn in Zuid-Holland erg slecht. Sinds januari rijdt Arriva in de regio Drechtsteden, en daar gaat sindsdien van alles mis met veel klachten van reizigers en personeel tot gevolg. Arriva heeft in een half jaar al tweemaal een boete gehad wegens wanprestaties. SP Statenlid Erik Maassen is niet te spreken over de toewijzing. “De logica achter deze beslissing ontgaat mij volledig." "Gedeputeerde Huls heeft verklaard dat Arriva in de Hoekse Waard en op Goeree Overflakkee mag gaan rijden omdat het bedrijf kwalitatief het beste aanbod doet, maar Huls heeft al ruim een half jaar te maken met de ondermaatse prestaties van Arriva rond Dordrecht.”

Maassen: ”Voor de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee verwacht ik hetzelfde. Arriva belooft gouden bergen, maar ik vraag me af of ze al die mooie beloften voor januari waar kunnen maken. Als Arriva opnieuw faalt dan krijgen we hetzelfde probleem als in de Drechtsteden. “

In schriftelijke vragen heeft de SP gevraagd op welke manier voorkomen gaat worden dat er ook problemen in de Hoekse Waard en Goeree Overflakkee gaan ontstaan en wat Gedeputeerde Staten gaan doen als er opnieuw problemen ontstaan.

“Voorkomen moet worden dat reizigers opnieuw de dupe worden van een slecht presterend bedrijf en dat daarmee het imago van het openbaar vervoer verder verslechterd” aldus Maassen.

U bent hier