h

Opheldering gevraagd over afspraken tussen de NS en Arriva over praatpalen

13 september 2007

Opheldering gevraagd over afspraken tussen de NS en Arriva over praatpalen

De SP Zuid-Holland wil opheldering over de afspraken die Arriva met de NS heeft over het gebruik van de praatpalen en de omroepsystemen op de stations langs de Merwede-Lingelijn. Aanleiding hiervoor waren klachten van reizigers, die bij de SP zijn binnen gekomen, over het niet omroepen van vertragingen en het niet functioneren van praatpalen. De praatpalen worden beheerd door de NS, maar Arriva rijdt op het traject. "De dame die de paal beheert, zei geen taxi te kunnen bellen, het was geen NS station en zij was van de NS", aldus een reiziger. Statenlid Lies van Aelst van de SP heeft hier schriftelijke vragen over gesteld. Als de NS afspraken heeft gemaakt met Arriva, moeten ze zich er ook aan houden. Dat vindt de SP statenfractie, want dat is voor het reizigerscomfort van belang. "Zolang Arriva bijvoorbeeld het omroepsysteem op de stations van de Merwede-Lingelijn niet zelf beheert, is het belangrijk dat ze wel goed controleert of de NS zich aan de afspraken houdt." aldus van Aelst. "Praatpalen zijn ervoor om de reiziger van dienst te zijn als het openbaar vervoer niet rijdt. Als de NS vervolgens niet helpt wanneer je op een Arriva station staat, sta je als reiziger in de kou! Dat mag niet gebeuren."

U bent hier