h

Lies van Aelst geeft gastles

9 januari 2008

Lies van Aelst geeft gastles

Afgelopen maandag heeft SP statenlid Lies van Aelst een gastles gegeven over de provincie op de middelbare school Bahûrim in Brielle. Lies van Aelst: “Ik ben begonnen met het geven van gastlessen over de provincie op middelbare scholen omdat ik weet hoe weinig jongeren er vanaf weten. Hopelijk kan ik het wat dichter bij hun belevingswereld brengen, want de provincie neemt belangrijke besluiten die ook jongeren aangaan zoals de jeugdzorg en het openbaar vervoer, maar ook de toekomstige inrichting van de ruimte.” De gastlessen van Van Aelst sluiten goed aan bij het examenonderwerp “politieke besluitvorming” voor het vak maatschappijleer.

SP statenleden geven regelmatig gastlessen op middelbare scholen in Zuid-Holland.
Van Aelst: “Ik heb vorig jaar zelf eindexamen gedaan, en weet nog hoe weinig er op school werd verteld over de provincie. Ik hoop hier wat aan te kunnen veranderen en jongeren te laten zien dat je ook politiek actief kan zijn.”

U bent hier