h

Industrieterrein Veerstalblok onnodig

23 april 2008

Industrieterrein Veerstalblok onnodig

De SP in provinciale staten heeft tegen het voorstel gestemd om in de polder Veerstalblok een bedrijventerrein mogelijk te maken. Volgens SP Statenlid Frank Johan Hoogendam ontbreken nut en noodzaak voor een bedrijventerrein in deze polder. Uit alle onderzoeken is de afgelopen tijd gebleken dat op de bestaande bedrijventerreinen nog voldoende ruimte is om tot 2020 vooruit te kunnen. Veerstalblok is dus totaal overbodig. Hoogendam heeft twijfels bij de coalitiepolitiek: "Opmerkelijk is het dat VVD, CDA en CU/SGP in hun coalitieakkoord hebben afgesproken om geen nieuwe, kleine, verspreid gelegen bedrijventerreinen meer aan te leggen en zeker niet in het Groene Hart. Vandaag hadden ze de kans dit in de praktijk te brengen, maar dat hebben ze om onduidelijke redenen laten liggen." Frank’s maidenspeech

De SP in provinciale staten is teleurgesteld dat de coalitiepartijen CU/SGP, CDA en VVD niet de moed hebben om hun eigen collegeplan te steunen. Gedeputeerde Staten (GS) stelde voor om het plan voor een industrieterrein Veerstalblok te schrappen, wat door de SP werd gesteund. Eerder genoemde partijen wilden toch de mogelijkheid van een industrieterrein openhouden. Statenlid Frank Hoogendam vindt dit slecht voor het gebied: "Nu blijft het voor de betrokkenen in het gebied nog jaren onduidelijk wat er met hun polder Veerstalblok zal gaan gebeuren, terwijl dit terrein helemaal niet nodig is."

Het provinciebestuur wilde het Veerstalblok als agrarisch gebied behouden. Door het wijzigingsvoorstel wordt het terrein tot 2012 gereserveerd voor een mogelijke bestemming als bedrijventerrein. De SP is tegen het te voortvarend aanleggen van nieuwe bedrijventerreinen, en betreurt deze ontwikkeling.
Woordvoeder Frank Hoogendam (SP) noemt dit besluit ongeloofwaardig: "Door dit voorstel is er de komende jaren veel onrust en onduidelijkheid wat er met het gebied gaat gebeuren. De SP maakt de keuze voor een groen Veerstalblok en het is een slechte zaak dat de collegepartijen het gebied in onzekerheid laten."

U bent hier