h

Ook rekenkamer kraakt rapport Rijnlandroute

28 april 2008

Ook rekenkamer kraakt rapport Rijnlandroute

“Opnieuw is aangetoond dat de voorgestelde Rijnlandroute niet nodig is. Daarnaast blijkt de provincie Zuid-Holland in het onderzoek naar het tracé van de Rijnlandroute steken te hebben laten vallen.” Dit zegt SP-statenlid Erik Maassen naar aanleiding van het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer over de Rijnlandroute dat maandag verscheen.

In een eerste reactie geeft Maassen aan tevreden te zijn met de uitkomsten van het onderzoek. “De resultaten zijn erg helder en sluiten voor een groot deel aan op de eerdere kritiek van de SP. Het is ook volgens de Rekenkamer niet aangetoond dat het aanleggen van een nieuwe weg beter is dan het verbeteren van de Churchilllaan. Daarnaast blijkt dat de statenleden onvoldoende informatie hebben gekregen om een goed oordeel over het aanleggen van de Rijnlandroute te kunnen vellen. De SP is het daarmee eens en wil dat het provinciebestuur de ontbrekende gegevens alsnog aan de statenleden doet toekomen.

Provinciale Staten gaven de Randstedelijke Rekenkamer in maart opdracht voor het onderzoek. De reden hiervoor was dat de resultaten van het oorspronkelijke onderzoek van de provincie, de maatschappelijke kosten baten analyse (MKBA), door twee second opinions die de gemeente Voorschoten had laten maken, werden betwist. De Randstedelijke Rekenkamer moest als objectief instituut de verschillende onderzoeksrapporten met elkaar vergelijken. Maassen (SP) vindt de uitkomsten van de Randstedelijke Rekenkamer helder: “De second opinions krijgen grotendeels gelijk met hun kritiek op de MKBA. De Rekenkamer onderschrijft hun conclusie dat de MKBA niet geheel volgens de richtlijnen is uitgevoerd, en cruciale informatie mist voor een goed besluit.”

U bent hier