h

SP wil plannen voor Postbrug op tafel

28 september 2008

SP wil plannen voor Postbrug op tafel

“De verkeerschaos bij de Postbrug moet maar eens opgelost worden.” Dat vindt het Sassenheimse statenlid Erik Maassen (SP). Hij wil graag weten welke plannen de provincie heeft om de drukte op deze kruising van de A44 en de N444 aan te pakken. Maassen: “Iedereen die ik hierover spreek, vertelt me dat er plannen zijn om de situatie te veranderen, maar niemand weet wat die plannen zijn. De mensen die elke dag met de auto of de bus vast staan bij de Postbrug willen graag dat dit knelpunt nu eens wordt aangepakt. En daar hebben ze groot gelijk in.” Elke ochtend en middag staat de N444 vast rond de stoplichten bij de Postbrug. Het is een groot punt van ergernis voor veel automobilisten tussen Noordwijk, Voorhout en Oegstgeest. Ook de busreizigers hebben hier last van. Bus 42 staat dagelijks in de file. Maassen: “Volgens reizigersorganisatie Rover is die dagelijkse file zelfs de reden dat Connexxion buslijn 42 wil opheffen.”

Maassen vindt dat er echt iets moet gebeuren aan de verkeersafwikkeling bij de Postbrug. “Het is hoog tijd dat er iets gaat gebeuren. Daar is iedereen het over eens. Omdat de N444 een provinciale weg is, ligt de bal bij de provincie om de doorstroming hier te verbeteren. Er gaan veel geruchten over plannen die klaar liggen, maar die kom ik nergens in officiële stukken tegen. Ik wil nu wel eens zwart op wit van de provincie wat er gaat gebeuren aan deze dagelijkse ergernis van veel automobilisten en busreizigers.”

U bent hier