h

Spoedig verbetering verkeersveiligheid Lammenschansplein

18 september 2008

Spoedig verbetering verkeersveiligheid Lammenschansplein

Dankzij druk van de SP statenfractie zal de verkeersveiligheid bij het Lammenschansplein in Leiden spoedig verbeteren. Gedeputeerde van Engelshoven-Huls heeft op vragen van de SP fractie aangekondigd binnen een maand afdoende maatregelen hiervoor te nemen. Harre van der Nat (SP statenlid): "Er zijn al meerdere malen auto's uit de bocht gevlogen. Auto's komen terecht op een druk fiets- en voetpad. Als je naar de sporen van autobanden op het fietspad kijkt, is het een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen." Het verkeer op de N206, afkomstig van de Europaweg richting Voorschoten, neemt de bocht in de richting van de Voorschoterweg. Door de scherpte van de bocht en de ontwikkelde snelheid kunnen auto's uit de bocht vliegen. "Prachtig dat er nu snel maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid op het Lammenschansplein te vergroten," aldus Van der Nat. "Het probleem van de verkeersveiligheid op die plek is al langer bekend bij de gemeente Leiden en de provincie. Het is teleurstellend dat zij niet eerder stappen hebben genomen om deze gevaarlijke plek aan te pakken."

U bent hier