h

Provincie handelt snel op vragen van SP

2 oktober 2008

Provincie handelt snel op vragen van SP

De provincie Zuid-Holland is voortvarend aan de slag gegaan, nadat de SP op 17 september verbetering van de onveilige verkeerssituatie rondom de Trekvlietbrug bij het Lammenschansplein had geëist. Gedeputeerde van Engelshoven-Huls had op vragen van de SP toezeggingen gedaan om binnen een maand de veiligheid te verbeteren.
Statenlid Harre van der Nat (SP): “Er zijn direct borden geplaatst die de automobilist waarschuwen hun snelheid aan te passen tot 30 kilometer per uur. Daarnaast zijn er reflecterende verkeerspalen in de bocht geplaatst die de lijn van de weg aanduiden.” De SP heeft ook aangedrongen op de komst van een vangrail of hekwerk dat beschermend zal werken voor de fietsers en voetgangers die de brug oversteken en hoopt dat deze maatregelen ook snel worden uitgevoerd.

Van der Nat; “De omwonenden die ons op de hoogte hebben gebracht van deze gevaarlijke situatie verdienen een compliment. Ondanks het feit dat de provincie al een jaar op de hoogte was en niets deed, hielden ze voet bij stuk. Uiteindelijk is er na tussenkomst van de SP snel resultaat, al had dat eigenlijk niet nodig moeten zijn.”

U bent hier