h

SP tevreden over verkoop provincieboot

23 oktober 2008

SP tevreden over verkoop provincieboot

Directievaartuig
De boot die de provincie Zuid-Holland gebruikt voor relaties en borrels wordt in 2009 verkocht. De SP is erg tevreden met dit voornemen van Gedeputeerde Staten (GS), dat terug te vinden is in de net verschenen begroting.
“Die boot kost handen vol met geld, terwijl hij geen enkel doel dient voor de inwoners van Zuid-Holland. De SP vraagt al een aantal jaar om de boot nuttig te gebruiken, of te verkopen. Dat laatste gaat nu dus gebeuren,” aldus SP-statenlid Erik Maassen. De provincieboot werd voornamelijk gebruikt voor uitstapjes van het provinciebestuur met relaties of als vermaak. Zo konden de provinciale fracties de boot eenmaal per jaar gebruiken voor een fractieuitstapje. Vooral dat laatste was de SP een doorn in het oog. “Het kostte normaal gesproken 1100 euro per dagdeel om die boot te gebruiken, maar de statenfracties hoefden hier niet voor te betalen. Zij mochten dus op kosten van de belastingbetaler een dagje varen. Aan dat soort privileges komt gelukkig nu een eind” zo legt Maassen uit.

U bent hier