h

Eindelijk maatregelen verkeersproblemen Postbrug

9 november 2008

Eindelijk maatregelen verkeersproblemen Postbrug

“Eindelijk worden er maatregelen genomen om de dagelijkse problemen bij de postbrug te verhelpen. Het verbeteren van het verkeerslicht is nog maar het begin. De komende jaren wordt er veel veranderd bij de Postbrug. En dat is hard nodig ook.”
Dit stelt SP-statenlid Erik Maassen in reactie op de antwoorden van de provincie. Het SP-statenlid had het provinciebestuur gevraagd hoe het ervoor stond met de plannen voor de Postbrug.
“Overal hoorde ik geruchten dat er iets zou gaan gebeuren, maar niemand wist er het fijne van”, aldus Maassen. “Naar aanleiding van mijn vragen liggen de plannen nu eindelijk op tafel.” Volgend jaar komt er aan oostelijke kant van de A44 een halve turborotonde. Vanaf 2011 komt er een nieuwe verbindingsweg tussen de N444 en de Rijksstraatweg, een extra opstelstrook voor het verkeer dat de A44 aan de westelijke kant af wil, en wordt de westelijke oprit van de A44 eindelijk eenrichtingsverkeer. Ook wordt de ingang van het bedrijf Sikkens verplaatst.

Maassen is erg te spreken over de plannen. “Door deze maatregelen zal de verkeersdoorstroming verbeteren, waardoor de files zullen afnemen. En minstens zo belangrijk: Door het verbeteren van de op- en afrit van de A44 wordt de verkeerssituatie veel veiliger.”

U bent hier