h

Provincie moet sneller actie ondernemen tegen Asfaltcentrale Gouda

17 januari 2009

Provincie moet sneller actie ondernemen tegen Asfaltcentrale Gouda

Begin december 2008 vroeg SP-statenlid Wiel Senden aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland wanneer er opgetreden ging worden tegen de overlast van de Asfaltcentrale Gouda.
Gedeputeerde Staten antwoordden op 13 januari dat de situatie complex is, daarom voorzichtig wordt geopereerd en het handhavingstraject langer duurt dan normaal.
SP-statenlid Wiel Senden ziet dit anders. Senden: “Uit de onderzoeken, die al medio 2008 zijn uitgevoerd blijkt klip en klaar dat de Asfaltcentrale meer dan de vergunde hoeveelheid produceert, de geluidsnormen overschrijdt en bovendien veel stank veroorzaakt. Wachten met actie tot eind maart zoals in de antwoorden wordt aangegeven, is dan ook niet nodig.” De SP is van mening dat de aanpassing van de milieuvergunning en handhavend optreden tegen de geluidoverlast en de te grote productie voor 1 januari had kunnen gebeuren.
Senden zal de overlast van de Asfaltcentrale op 11 februari in de provinciale commissie Groen, Water en Milieu opnieuw aan de orde stellen.
Daarnaast zal SP-gemeenteraadslid Hans-Daniel van Alphen het College van B&W van Gouda vragen er bij de Provincie op aan te dringen om actie te ondernemen.

U bent hier